Tienaa rahaa verkkosivuilla

Jos kirjoitat blogia tai uutiskirjettä, teet hintavertailuja tai erilaisia listauksia, on verkkosivustollasi lukijoita ja seuraajia. Saat uskottavuutta tai mainetta hauskana sivustona, mutta varsinaista rahaa se ei sinulle tuota. Tässä tulee apuun kumppanuus- eli affiliate-markkinointi, joka laittaa sivustosi tuottamaan selvää rahaa.

Kumppanuusmarkkinoinnin osapuolet

affifliateTässä markkinointitavassa on kolmesta neljään toimijaa. Ensimmäisenä on tietysti julkaisija eli kumppani, joka pitää esimerkiksi blogia tai hintavertailusivustoa. Toisena on mainostaja eli myyjä, jolla on tuotteita myyvä verkkosivusto. Kolmantena on elintärkeä asiakas, joka surffaa verkossa. Neljäs toimija ei ole ehdoton, mutta sitä käytetään nykyään yhä enenevässä määrin. Se on kumppanuus- eli affiliate-verkosto, joka auttaa julkaisijaa ja mainostajaa löytämään toisensa.

Miten kumppanuusmarkkinointi toimii käytännössä?

Kumppanuusmarkkinoinnin periaate on yksinkertainen: Mainostaja asettaa julkaisijan sivustolle linkin omalle sivustolleen. Se voi olla esimerkiksi mainos tai suora linkki mainostajan sivuille. Julkaisijan sivustolla vierailee asiakas, joka klikkaa tätä linkkiä ja päätyy mainostajan sivuille.Mainostaja maksaa julkaisijalle korvausta, jonka perusteet vaihtelevat. Se voi olla kävijään, asiakkaan suorittamaan toimintoon tai tehtyyn ostokseen perustuva provisio. Jos mukana on kumppanuusverkosto, maksetaan korvaus sen kautta.

Huomioonotettavaa

Tämä kuulostaa enemmän kuin lupaavalta, mutta kannattaa ottaa huomion muutama asia. Oman verkkosivun suunnitteluun kannattaa panostaa ja pitää se selkeänä ja yksinkertaisena. Lisäksi kannattaa valita sivuilleen mainostajia, jotka jotenkin liittyvät sivuston aiheisiin.